Sunday, 7 March 2010

Apa Itu MyStar-A ???Apakah MyStar-A?
Sebuah produk e-Pendidikan dimiliki oleh Puncakmas Marketing Sdn. Bhd yang mana dimiliki 100% bumiputera. Ditubuhkan di Utara semenanjung iaitu di negeri Kedah Darul Aman. Penyelidikan dan pembangunan Portal Mystar-A telah dibangunkan pada awal tahun 2008,sempena menyahut seruan kerajaan dalam menggabungkan pendidikan dan ICT. Mystar -A adalah pendidikan berteraskan ICT yang menggabungkan ''website + education = webucation''. Tujuan utama penubuhan Mystar -A adalah untuk membantu pelajar-pelajar mencapai kemajuan dalam pendidikan dan teknologi. Serta yang kurang berkemampuan. Portal Mystar-A membantu pelajar dari tahun 1 hingga tingkatan 5 dalam semua mata pelajaran mengikut silibus yang ditetapkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Didalam MyStar-A menyediakan elemen-elemen seperti my berita , my topik , my latih tubi , my peperiksaan , my arkib soalan , my nota , my kamus , my cemerlang dan my kad laporan.ULASAN
Selepas memebuat beberapa kajian, saya dapati program ini sesuai utk seisi keluarga.Mengapa ? Barikut ialah jawapan yang RELEVAN :
a) Anak-anak boleh belajar bila2 & dimana2 sahaja meskipun kita hendak pergi bercuti *asalkan mempunyai notebook + internet.
b) Anda tidak perlu buang masa nak hantar anak pi & ambil semasa tuisyen kerana setiap latihan boleh didapati melalui program Mystar-A.
c) Ibubapa boleh memantau prestasi anak2nya ..... terdapat MyKadLaporan untuk melihat ibubapa memantau pembelajaran anak2 kita.
d) Anak2 anda boleh belajar semua subjek & topik yang disediakan dalam sistem ini , oleh itu dgn pembayaran tersebut satu keluarga dapat belajar semua subjek .... MURAH TAK ?
e) Terdapat lebih seribu soalan dalam bank soalan .... semakin banyak soalan anak-anak kita buat makin mahir menguasai sesuatu bidang tersebut.
f) Kawalan Pencapaian .... MyLatihTubi & MyPeperiksaan meletakkan syarat anak2 kita mesti melebihi 80% baru boleh 'move' kepada set soalan seterusnya. Secara tak langsung, pelajar terpaksa menguasai set soalan tersebut .... mungkin perlu jawab melebihi sekali. Bermakna anak2 kita perlu baca & buat ulangkaji lebih.
g) Kawalan Masa .... terdapat countdown time untuk MyPeperiksaan. Oleh itu pelajar terpaksa menjawab dengan betul dalam masa yang ditentukan.
h) MyCemerlang juga akan "ranking" pelajar dlm sistem ini mengikut subjek & tahap. Oleh itu anak2 anda susah pasti TERCABAR utk dptkan ranking teratas. "Ranking" ini merangkumi semua pelajar seluruh Malaysia.
Kesimpulannya JOM kita sertai program ini & LIHAT SENDIRI PRESTASI Anak2 kita.

0 comments:

Post a Comment

HUBUNGI KAMI

Nurul : 013-5089104

Azlan : 019-4796274

email : nurul_ashikin78@yahoo.com
nurulbestarieduction@gmail.com

Bagi pelanggan sekitar Jitra@Alor Setar, dan berminat untuk menjadi agen @ pembeli Potal pendidikan Mystar anda bolehlah terus ke alamat seperti berikut :

No. 226, Taman Mutiara Naga, Kepala Batas, Jitra, Kedah.


p/s : Sila sms/call terlebih dahulu sekiranya anda ingin berjumpa dengan saya.

WAKTU URUSNIAGA

Tempahan Secara Online : Setiap hari

Untuk temujanji :Ahad - Khamis( 6.00ptg - 9.00mlm)

Jumaat & Sabtu( 10.00pagi - 6.00ptg)